Winnaar Computable Awards 2018Litigation Valuator ScreenshotA27 Proceskosten

Litigation Valuator

Van Benthem & Keulen komt met het nieuwste in Legal Tech: de Litigation Valuator. Hiermee kunnen de advocaten van Van Benthem & Keulen u vooraf inzage geven in proces en prijs voor een civiele procedure bij een zakelijk geschil.

De Litigation Valuator is een Legal Tech webapplicatie waarmee de advocaten van Van
Benthem & Keulen (in samenspraak met u) de mogelijke processtappen definiëren en de tijdsbesteding stapsgewijs bepalen. De kosten worden automatisch berekend en tegelijkertijd wordt inzichtelijk welk risico Van Benthem & Keulen bereid is te nemen in de betreffende zaak op basis van bijvoorbeeld een fixed fee. Prijszekerheid vooraf is namelijk één van de diensten van het serviceconcept vanDienst.

Legal Project Management

De tool maakt Legal Project Management een stuk eenvoudiger en geeft een cijfermatig en grafisch overzicht van de te nemen processtappen en -activiteiten, inclusief tijdsbesteding en kosten. De tool is inhouse ontwikkeld en wordt in bèta-versie al langere tijd gebruikt.

De Legal Tech tool biedt transparantie door vooraf de te nemen stappen in een procedure en de daarbij behorende kosten inzichtelijk te maken en maakt het mogelijk om het gesprek aan te gaan over alle elementen van die procedure. Hierdoor wordt het mogelijk om een goed onderbouwde alternative fee arrangement (zoals een fixed, blended of capped fee) af te spreken.

De gespecificeerde en grafisch toegelichte begroting kan eenvoudig aan bijvoorbeeld een CFO of CEO getoond worden en is een direct hulpmiddel voor Legal Project Management.

De Litigation Valuator is een verdere invulling aan de prijszekerheid binnen ons serviceconcept vanDienst en laat zien dat wij de partner met commitment willen zijn van ondernemend Nederland.

Met deze vorm van Legal Tech komen wij direct tegemoet aan de wens om vooraf inzicht te geven in proces en prijs én bouwen wij aan Big Data om steeds nauwkeuriger voorspellingen te kunnen doen. Voor alle duidelijkheid: net zomin als in de VBK Transitie App worden er geen klantgegevens in de applicatie opgeslagen.

Voor meer informatie of aanvragen verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met het vanDienst telefoonnummer 030-259 5678, uw advocaat/accountmanager of Johan Koggink, directeur, T (030) 259 5607 of E johankoggink@vbk.nl.