Werken bij VBK
Wij
maken
legal
3.0

Juridisch medewerker

Ben je rechtenstudent in de laatste fase van jouw studie en komt de overstap naar de praktijk dichterbij? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om als juridisch medewerker de dagelijkse praktijk van de advocatuur en het notariaat te ervaren.

Als juridisch medewerker ben je 4 tot 6 maanden lang, twee tot drie dagen per week, werkzaam binnen de praktijkgroep van jouw voorkeur. Je ondersteunt de advocaten en kandidaat-notarissen van de praktijkgroep met jurisprudentieonderzoek en presenteert regelmatig jouw bevindingen. Daarnaast betrekken wij jou bij het schrijven van memo’s en adviezen. Juridisch medewerkers worden bovendien vaak ingezet om ondersteuning te verlenen aan één van de sectorteams van Van Benthem & Keulen.

Je werkt in opdracht van een ervaren advocaat of kandidaat-notaris die je gedurende deze periode begeleidt, met wie je overleg hebt en met wie je spart over de opdrachten waaraan je werkt. Daarnaast heb je intensief contact met andere juridisch medewerkers en met studentstagiaires. Kortom, een mooie gelegenheid om écht kennis te maken met de advocatuur, het notariaat en ons kantoor.

Solliciteren?

Wil jij graag met ons kantoor kennismaken? Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren. Dit kan door een motivatiebrief, jouw cv, je cijferlijst en je stagebeoordelingen te sturen naar werken@vbk.nl, ter attentie van Marga Fennema.

Vermeld in je motivatiebrief welk rechtsgebied jouw voorkeur heeft.