×
Home  »  Expertises  »  Ondernemingsrecht notariaat

Ondernemingsrecht notariaat

Ondernemingen en instellingen zien zich geconfronteerd met een toenemende regeldruk, bijvoorbeeld als het gaat om de sectorale governance codes en aanverwante regelgeving. Ook zien wij dat de aankomende Brexit leidt tot een instroom van ondernemingen en instellingen die zich in Nederland vestigen en op zoek zijn naar de juiste juridische structuur voor hun organisatie. Zijn uw statuten en reglementen wel optimaal ingericht om uw doelstellingen te bereiken? Is uw governance optimaal georganiseerd? En bent u wel voldoende toegerust voor uw transitie of overname?

Onze ervaren (kandidaat-)notarissen zijn gespecialiseerd in het brede notariële ondernemingsrecht. Binnen al onze expertise bedienen wij nationale en internationale cliënten, variërend van commerciële partijen tot non-profitinstellingen. Wij zijn geen traditioneel kantoor dat alleen akten passeert: wij denken met u mee, in elk stadium.

Onze specialisten verdiepen zich in uw branche en hebben ieder een eigen focusgebied, zo krijgt u altijd het beste advies en een optimaal eindresultaat.

Werkzaamheden

Onze (kandidaat-)notarissen adviseren en begeleiden nationale en internationale ondernemingen, semipublieke instellingen, (brache-)verenigingen, overheden, goede doelen, anbi’s, coöperaties en familiebedrijven. Onze werkzaamheden strekken zich uit tot:

  • Het opzetten van juridische structuren
  • De inrichting van governance
  • Het opzetten of beëindigen van samenwerkingsverbanden en joint ventures
  • De implementatie van governance codes
  • (Grensoverschrijdende) Juridische fusie, splitsing of omzetting
  • Transitietrajecten
  • Overnames

We werken regelmatig in multidisciplinaire teams samen met advocaten uit onze andere expertisegebieden.

“Van startup tot corporate organisatie: wij helpen u op de manier die het best bij uw organisatie past.” Mariël Vrielink