×

 

Home  »  Omgevingsrecht  »  Nadeelcompensatie en planschade

Nadeelcompensatie en planschade

Op het gebied van nadeelcompensatie en planschade worden wij al meer dan 12 jaar ingeschakeld als onafhankelijke deskundigen door de rijks- en lagere overheid. Wij mogen ons met recht één van dé specialisten in Nederland noemen. Ons team heeft goede contacten met gespecialiseerde taxateurs en financieel deskundigen. Hierdoor kunnen we snel schakelen. En zijn we in staat snel te adviseren bij bijvoorbeeld planschaderisico’s, zowel voor u als overheid als voor u als ontwikkelaar. Ook procederen wij over planschade- en nadeelcompensatiebesluiten, zowel voor als tegen de overheid.

De nieuwe Omgevingswet brengt veranderingen met zich mee op het gebied van planschade. Onder de Omgevingswet die naar verwachting in 2021 in werking treedt, zal het planschaderecht op essentiële onderdelen wijzigen. Over de praktische consequenties adviseren wij u graag.

Recente zaken

  • Het voorzitterschap van de onafhankelijke schadeadviescommissie inzake Schiphol, Ruimte voor de Rivier, de verbreding van de A2 en Eindhoven en Lelystad Airport
  • Het voorzitterschap van de onafhankelijke planschade commissie voor een gemeente