×
Home  »  Expertises  »  Aansprakelijkheid & Verzekering

Recente zaken

  • Bijstaan van zorginstellingen, maatschappen van artsen, verloskundigen, huisartsen, tandartsen en andere (para)medici in een verweer tegen schadeclaims, tuchtzaken en procedures in de zin van de Wkkgz
  • Bodemprocedures en deelgeschillen waarin niet objectiveerbare klachten (zoals whiplash en dystrofie) centraal stonden en er een causaliteitsvraag speelde

Aansprakelijkheidsrecht

Het adagium dat eenieder zijn eigen schade moet dragen is nog altijd actueel. Toch blijft het aantal schadeclaims stijgen.

De advocaten binnen het team van Aansprakelijkheid & Verzekering treden uitsluitend op voor aansprakelijkheidsverzekeraars, bedrijven en ziekenhuizen. Wij adviseren en procederen over uiteenlopende onderwerpen met een focus op personenschade en hebben jarenlange ervaring en specialistische kennis op diverse deelgebieden, waaronder:

• Medische aansprakelijkheid
• Werkgeversaansprakelijkheid
• Verkeersaansprakelijkheid
• Onrechtmatige daad algemeen

Het gaat dan niet alleen om het beoordelen van de aansprakelijkheid en het vereiste causaal verband, maar ook om de vaststelling van de schade. Daarnaast geven we advies over ongevallen in het buitenland (IPR).

Wij zijn procesrechtelijk zeer goed onderlegd en voeren met regelmaat bodem- en deelgeschilprocedures en treden op als verweerder of verzoeker in voorlopig deskundigenberichten en getuigenverhoren. Ook staan wij werkgevers bij in procedures waarin een boete van de Inspectie SZW wordt aangevochten.

Wij hebben een goed netwerk van medische adviseurs en deskundigen die ons – waar nodig – kunnen adviseren over de niet-juridische aspecten.

Alle advocaten binnen ons team zijn lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR) en een aantal is lid van de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA), De Vereniging voor Aansprakelijkheid en Schadevergoedingsrecht (VASR) en de Vereniging voor Jonge Personenschade Professionals (VJPP).

“Door onze kennis en ervaring kunnen wij exact beoordelen wat de omvang van uw zorgplicht is.”

Petra klein Gunnewiek