Workshop 'Culturele verschillen en de impact daarvan op de familie- en erfrecht praktijk’

Op dinsdag 16 mei 2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur organiseren wij de workshop 'Culturele verschillen en de impact daarvan op de familie- en erfrecht praktijk’. De workshop wordt verzorgd door Anne-Marie Dingemans.

In de afgelopen jaren is onze praktijk steeds internationaler geworden. Huwelijken tussen mensen uit verschillende landen/met verschillende achtergronden, expats in Nederland, testamenten opgesteld in het buitenland, etc. De (juridische) begeleiding wordt daarmee complexer nu de culturele verschillen hun invloed hebben op dat proces. Ook u zult dit in uw praktijk ervaren. Hoe gaat u als notaris of estate planner hiermee om?

Tijdens de workshop zal Anne-Marie ingaan op de achtergrond van culturele verschillen en de verschillende technieken die wij in onze juridische adviespraktijk kunnen inzetten om die verschillen te overbruggen. Cultuurverschillen kunnen immers zorgen voor (extra) miscommunicatie in het proces en wanneer de onderliggende drijfveer van verschillende culturen beter leert kennen, kun je de communicatie van je cliënten accurater interpreteren.

Over de trainer: Anne-Marie Dingemans

Anne-Marie Dingemans heeft meer dan 20 jaar internationale werkervaring in general management en international business development, heeft in meerdere landen gewoond en gewerkt en met 42 landen zaken gedaan. Zij heeft als cultureel expert veel ervaring in het trainen van internationale professionals en wetenschappers en docenten in het hoger onderwijs en is grondlegger van het ‘Dingemans & Janssen model for cultural differences’.

Locatie

Kantoor Van Benthem & Keulen, Archimedeslaan 61, Utrecht

Inschrijven

Bent u notaris of estate planner en wilt u deelnemen aan deze workshop? Schrijft u zich dan in via de button. Deelname aan de workshop is kosteloos en exclusief voor de hiervoor genoemde doelgroepen.

Kent u andere geïnteresseerden binnen uw kantoor, die deze uitnodiging niet ontvangen hebben? Zij zijn eveneens van harte welkom en kunnen zich aanmelden voor deze workshop door een bericht te sturen aan [email protected]