Webinar Sport & Recht 8 juni 2021

Door de professionalisering binnen de sport, zowel topsport als breedtesport, groeit het belang om de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden te kennen. Want hoe zit het met de aansprakelijkheid van uw sportclub indien er tijdens het sporten letsel ontstaat bij een van uw leden? En wat zijn voor uw bond of sportvereniging de recente relevante ontwikkelingen op het gebied van doping?  

Dit webinar is exclusief voor bestuursleden van sportbonden en sportverenigingen, sportafdelingen van diverse gemeenten en sportgerelateerde bedrijven en verzekeraars. Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Het webinar start om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Het programma van de middag is als volgt:

Opening (14.00 uur - 15.00 uur)

Sport & Aansprakelijkheid, door Petra Klein Gunnewiek en Kirsten Maes (14.10 uur - 15.00 uur) 

Het beoefenen van een sport is niet zonder risico’s. Een harde tackel op het voetbalveld of een val van de ongelijke leggers in de gymzaal kunnen tot ingewikkelde juridische vraagstukken leiden. Een recent voorbeeld is de val van Fabio Jakobsen in de wielerronde van Polen. Wanneer is een sporter, een sportclub of organisatie aansprakelijk voor opgelopen letsel? Hoe hoog is de drempel van aansprakelijkheid en hoe ver reikt de verplichting om toezicht te houden en voorzorgsmaatregelen te nemen? Aan de hand van recente jurisprudentie zullen Petra en Kirsten dit onderwerp met u bespreken.

Sport & Arbeid, door Lisa Schouten & Hugo Wolterink (15.00 uur -15.50 uur)

Zij zullen u samen bijpraten over relevante en recente ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht voor sportverenigingen en bonden, in het bijzonder in verband met de financiële consequenties van de COVID19-maatregelen. Daarbij zal ook de WHOA-procedure als mogelijke remedie voor sportclubs in financiële nood de revue passeren.

Pauze (15.50 uur – 16.00 uur)

Doping in de sport, door Herman Ram, voorzitter Nationale Dopingautoriteit (16.00 uur -16.50 uur)

Herman Ram is al jarenlang voorzitter van de nationale Dopingautoriteit. Hij zal de recente ontwikkelingen op het gebied van doping met u bespreken en u in een vogelvlucht meenemen langs de hierbij geldende vraagstukken.

Afsluiting (16.50 uur - 17.00 uur)

Wilt u zich inschrijven voor dit webinar? Dat kan tot maandag 7 juni 15.00 uur. Klik dan op de direct aanmelden button.