Van Benthem & Keulen Retail Event 2023

Op donderdagmiddag 5 oktober aanstaande organiseren wij, in samenwerking met Rupert Parker Brady van Retaildenkers, op ons kantoor in Utrecht de 10e edititie van het jaarlijkse Van Benthem & Keulen Retail Event met als thema:

De commerciële kracht van community retailing

Anno 2023 is het hoog tijd de ingesleten gewoonten te stoppen rond ‘transactionele retail’. Het begint bij grondige kennis van wat op lokaal niveau hedendaagse consumenten beweegt. Een potentiële klant is in de eerste plaats burger, lid van een gemeenschap. We voelen ons allemaal graag lid van een club vanuit intrinsieke drijfveren.

Retailers  en merken moeten zich náást de bezoeker opstellen: hoe kan ik je helpen? Hoe kan ik je hier thuis laten voelen? Dat vraagt om een 360 graden-aanpak, compleet met eigen online media, het bouwen van een community, het zorgen voor engagement, het samen met elkaar invulling geven aan het merk.

In de toekomst is marktkapitalisatie niet meer gebaseerd op economische waarde, maar op hoe je een community kunt benutten. We gaan van consument naar community, en daarbij is het doel niet om zoveel mogelijk geld aan die doelgroep te verdienen. Het gaat om co-creatie en co-eigenaarschap. Een van de grootste mindshifts van deze tijd. Het gaat dus om merken en retailers met een lokale heart beat die weten te ontsnappen uit  een uniforme benadering en transactie-denken. Wees vanuit een coherente visie authentiek, lokaal relevant en creëer fysieke ontmoetingsplekken voor fans. Shared spaces, waar de gemeenschap mee mag praten en organiseren, speciale collecties, het ondersteunen van lokale helden.

De volgende topretailers en sprekers zullen aan deze 10e editie een bijdrage leveren:

  • Nick Botter, VP Strategy & Innovation Valtech;
  • Tom Vangeneugden, Retail Manager EMEA Patagonia;
  • Niek Koning, oprichter en algemeen directeur SecretView; 
  • Jolijn Peters, manager commercial retail development Rituals Cosmetics;
  • Arthur Feenstra, CEO OFM (Only for Men) 
  • Ronald Pieters, directeur Retail & Advice SNS 
  • Carolien Vergouwe, hoofd formule en bouw HEMA 
  • Mariska Nijenhof-Wolters, advocaat/partner Commercial Contracting & Dispute Resolution Van Benthem & Keulen. 

Tijdens deze middag is Rupert Parker Brady, retaildeskundige, uw host. Rupert verzorgt de moderatie en interviews met de gastsprekers.

Het seminar start met een lunch om 12.30 uur. Het inhoudelijke programma start om 13.25 uur en wordt afgesloten met een borrel om 17.30 uur. Meer informatie over het seminar en de sprekers vindt u hier.

Dit retail seminar is exclusief voor bedrijfsjuristen en C-level van retail organisaties. Deelname aan dit seminar is kosteloos. Behoort u tot de doelgroep en wilt u meer informatie over dit seminar? Stuur dan een e-mail naar [email protected]