Oratie prof. mr. dr. Marcel Ruygvoorn

Prof. mr. dr. Marcel Ruygvoorn, advocaat en partner bij ons kantoor en bijzonder hoogleraar Nationaal en internationaal commercieel contracteren aan de Universiteit Utrecht, spreekt op 7 maart om 16.15 uur een oratie uit met de titel: 'Less is more; voldoet ons contractenrecht nog?'

Commerciële contracten worden steeds omvangrijker en ingewikkelder; wat vroeger op de achterkant van het spreekwoordelijke bierviltje geregeld werd, vereist nu kennelijk een duimdik contract. Waar komt deze ontwikkeling vandaan, wat betekent dit voor de totale transactiekosten? Wat vinden we überhaupt van die ontwikkeling, leidt een omvangrijkere overeenkomst tot minder geschillen en wat betekent een en ander voor het onderwijs op het gebied van het contractenrecht? Deze en aanpalende vragen komen in de oratie aan bod.

Marcel is naast zijn werk aan de Universiteit Utrecht, advocaat en partner bij Van Benthem en Keulen.
Hij houdt zich al bijna 30 jaar bezig met het contractenrecht, meer in het bijzonder met commerciele contracten tussen ondernemingen. Marcel geeft binnen Van Benthem & Keulen leiding aan het team Commercial Contracting & Dispute Resolution. In zijn functie als buitengewoon hoogleraar houdt Marcel zich bezig met het geven van onderwijs en het doen van onderzoek op het gebied van het commerciële contractenrecht.

Livestream van deze oratie

Van Benthem & Keulen en Het college van bestuur van de Universiteit Utrecht nodigt iedereen met interesse van harte uit tot het online bijwonen van de plechtigheid via een livestream vanuit het Academiegebouw.