iura actua Zorg

Wij zijn zeer verheugd om u - nu vrijwel alle coronamaatregelen zijn opgeheven - weer een live bijeenkomst aan te kunnen bieden bij ons op kantoor in Utrecht.
Wij hebben een heel mooi programma en we kijken er naar uit elkaar weer te kunnen ontmoeten, met na afloop van het inhoudelijke deel een hapje en een drankje.

Mocht u er toch de voorkeur aangeven om de bijeenkomst digitaal bij te wonen dan kan dat ook, want onze experts zullen hun presentaties ook geven vanuit de studio.

Tijdens deze middag staat een aantal ontwikkelingen binnen het gezondheidsrecht centraal. Een onderwerp dat altijd actueel blijft en zich begeeft op het snijvlak met het privacy-recht zijn de verzoeken om inzage of correctie van het medisch dossier. Hoe gaat u daarmee om en moet u daaraan altijd gehoor geven?

Daarnaast is er aandacht voor het onderwerp grensoverschrijdend gedrag waarover op dit moment een brede maatschappelijke discussie wordt gevoerd. Hoe moet u hiermee omgaan als dit gedrag op de zorg werkvloer plaatsvindt?

Tenslotte praten de experts u bij over de herziene Governancecode Zorg 2022 en delen zij de eerste ervaringen met uiteenlopende vraagstukken rondom de sinds dit jaar van kracht zijnde WTZa. Wat zijn de belangrijkste gevolgen en waar moeten het bestuur en de toezichthouders alert op zijn?

Indien u interesse hebt in deelname aan deze iura actua Zorg, kunt u zich aanmelden met de inschrijfbutton. We vragen u in het inschrijfformulier aan te geven of u naar ons kantoor toekomt of dat u online deelneemt.

Hieronder vindt u het programma van de (live) bijeenkomst van iura actua Zorg: 

13:30 uur  Ontvangst met koffie & thee
14:00 uur  Inzage en correctieverzoeken van het medisch dossier, door Stijn Könning en Jesse Faber
14:45 uur  Korte pauze
15:00 uur  Grensoverschrijdend gedrag op de zorg werkvloer, door Petra klein Gunnewiek en Jonna De Clerck
15.45 uur  Korte pauze
16:00 uur  De Governance code per 1 januari 2022, door Wouter Koelewijn en Bas van Schelven
16:45 uur  Discussie, afsluiting en aansluitend borrel

Wilt u deelnemen aan iura actua (online) Zorg? Schrijft u zich dan in via de aanmeldbutton. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving.  

Dit webinar is exclusief voor juristen werkzaam in de zorg, bedrijfsjuristen, general counsel en in-house advocaten. Deelname aan dit webinar is gratis.