iura actua online Zorg

Tijdens iura actua online Zorg op donderdag 6 juni 2024 praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen binnen de zorg en gaan wij dieper in op specifieke onderwerpen die op dat moment spelen. 

Iura actua Zorg is onze permanente leergang voor juristen en andere functionarissen, die werkzaam of geïnteresseerd zijn in de zorg. Een unieke en laagdrempelige manier om uw (vak)kennis op peil te houden. 

In deze sessie praten wij u graag bij over actualiteiten binnen het gezondheidsrecht. We starten met een overzicht van recente uitspraken en ontwikkelingen in het medisch aansprakelijkheidsrecht en tuchtrecht. Daarna volgt een bijdrage over governance in de zorg. Er zal worden ingegaan op de doorontwikkeling van de Wet toetreding zorgaanbieders en de stand van zaken van de Wet integere bedrijfsvoering zorgaanbieders. 
Ook wordt u bijgepraat over recente rechtspraak over de omgang met en positie van de cliëntenraad. In het laatste onderdeel wordt u bijgepraat over interessante bijdragen voor de zorgpraktijk van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het programma ziet er als volgt uit: 

15:00 uur:  Actualiteiten medische aansprakelijkheid en tuchtrecht, door Petra klein Gunnewiek en Jonna De Clerck
15:40 uur:  Pauze
15:50 uur:  Actualiteiten governance in de zorg, door Mariël Vrielink en Bas van Schelven 
16:30 uur:  Pauze
16:40 uur:  Actualiteiten Privacy in de zorg, door Elze ’t Hart en Roland Bertens 
17:20 uur:  Afsluiting en einde 

Wilt u deelnemen aan iura actua online Zorg? Schrijft u zich dan in via de aanmeldbutton. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving. Deelname aan dit webinar is kosteloos.