×

ACM stelt agenda 2018-2019 vast

15 feb 2018

Home  »  Legal Updates  »  ACM stelt agenda 2018-2019 vast

Iedere twee jaar publiceert de Autoriteit Consument & Markt (“ACM”) haar tweejaarlijkse agenda. De agenda bevat de thema’s waar de ACM zich in de komende jaren in het bijzonder op zal richten.

De ACM heeft haar agenda voor 2018-2019 bekend gemaakt. De komende twee jaar zal de ACM haar aandacht speciaal richten op de volgende vier speerpunten:

  • Digitale economie
  • Energiemarkt in transitie
  • Havens en transport
  • Prijzen van geneesmiddelen

De thema’s worden volgens de ACM vastgesteld aan de hand van klachten bij ConsuWijzer, gesprekken met bedrijven en consumentenorganisaties en naar aanleiding van eigen onderzoek.

De eerste drie onderwerpen stonden ook op de agenda 2016-2017. Voor deze onderwerpen blijft de aandacht van de ACM ook de komende periode groot. Nieuw is de speciale aandacht voor prijzen van geneesmiddelen. Daarover zegt de ACM: “Concurrentie in de farmaceutische sector draagt bij aan innovatie en de betaalbaarheid van medicijnen. De ACM ziet erop toe dat fabrikanten van geneesmiddelen zich houden aan de regels voor concurrentie. Bij dit toezicht heeft de ACM oog voor de innovatieprikkels in de sector. Dat draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.”

De volledige agenda en de toelichting daarop is hier te lezen.

Voor meer informatie of bij interesse in bijvoorbeeld een compliance training voor een van de genoemde aandachtsgebieden kunt u contact opnemen met:

Babs Schoenmakers                                        Birgit Besseler
+ 31 30 259 5618                                             + 31 30 259 5577
babsschoenmakers@vbk.nl                            birgitbesseler@vbk.nl

Share This